Spiegelvrije maandag

Een Amerikaanse fitnessketen introduceert deze maand Monday Without Mirrors. Op maandag worden overal alle spiegels bedekt met de slogan 'Do it for the mood, not just the mirror'. Fitnessketen Blink wil zo gezondheid promoten, in plaats van het cijfer op de weegschaal.

Rubriek: Fitness > Fitness Datum: 12-06-2016

Lees meer

Nederlands Bodylab.nl strikt Jennifer Lopez

De Amerikaanse actrice en gezondheidsfanaat Jennifer Lopez wordt de komende maanden het gezicht van het sportvoedingsmerk Bodylab. Zij gaat in samenwerking met Bodylab.nl deze nieuwe lijn sportvoeding- en gezondheidsproducten voor vrouwen promoten.

Rubriek: Fitness > Fitness Datum: 11-06-2016

Lees meer

Spiegeltje, spiegeltje

Slimme sportspiegel vertelt je alles wat je wilt weten

Rubriek: Fitness > Fitness Datum: 01-06-2016

Lees meer

Pikante Fitness app

Moet je nodig iets doen aan je conditie, maar heb je geen zin om jezelf constant naar de plaatselijke fitness te sleuren? Dan helpt de nieuwe app van Pornhub je misschien wél op weg.

Rubriek: Fitness > Fitness Datum: 25-05-2016

Lees meer

Vieze fitnesstoestellen

Het Amerikaanse fitnesstoestellenbedrijf FitRated onderzocht 27 verschillende apparaten uit 3 verschillende sportscholen. Hun bedoeling? Achterhalen hoeveel bacteriën er op zo'n fitnesstoestel te vinden zijn. En dat blijken er een heleboel.

Rubriek: Fitness > Fitness Datum: 13-04-2016

Lees meer

Eén op de drie Nederlanders gebruikt gezondheidstrackers

Smart health verovert zijn plaats in Nederland. Momenteel gebruikt één op de drie Nederlanders apps, wearables of meters om zijn gezondheid te monitoren. Vooral apps zijn populair. Hartslagmeters en sporthorloges zijn de meest populaire wearables. Dit blijkt uit cijfers van de Smart Health Monitor, een marktonderzoek van Multiscope onder 6.000 Nederlanders.

Rubriek: Fitness > Fitness Datum: 24-03-2016

Lees meer

Healthy lifestyle platform

Met dit online platform werk je in 2016 binnen no time toe naar een bewuste en fitte lifestyle. Want naast een High Intensive Interval Training (HIIT) van slechts twaalf minuten per dag krijg je inzicht in de progressie van je trainingen, online voedingsadvies, tips voor handige recepten, toegang tot blogs, E-boeken én een webshop met fitnessmateriaal.

Rubriek: Fitness > Fitness Datum: 06-02-2016

Lees meer

Krachttraining met trilling

Door een trilling van 30 Hertz toe te voegen aan een krachtoefening, krijgt die oefening een trainingseffect dat 25 tot 100 procent groter is.

Rubriek: Fitness > Fitness Datum: 02-02-2016

Lees meer

Juiste zithouding op kantoor loont

Het is alom bekend: bedrijven profiteren van gezonde en fitte werknemers. Uren achter een computer zitten, stimuleert de fitheid van werknemers niet. Een kantoorbaan waarbij werknemers onderuitgezakt in een bureaustoel hangen evenmin. Maar waar ligt de verantwoordelijkheid voor de gezondheid van werknemers? Zowel bij de werknemers zelf als hun werkgevers, die tijdig fitheidsklachten dienen te signaleren en gezond gedrag dienen te stimuleren. En gezond gedrag begint bij een gezonde zithouding.

Rubriek: Fitness > Fitness Datum: 30-11-2015

Lees meer

Overgewicht te lijf door hartritme-management en beweging

Overgewicht neemt snel toe en behoort tot de drie grootste gezondheidsproblemen in de wereld. SpecialistenNet Consultancy en fit20 gaan samen de strijd aan tegen obesitas en overgewicht.

Rubriek: Fitness > Fitness Datum: 03-11-2015

Lees meer

Join the ultimate group fitness festival: ONE LIVE Amsterdam

ONE is back & better than ever! Op zaterdag 17 oktober barst de Ziggo Dome weer uit zijn voegen tijdens de tweede editie van dit niet-te-missen groepsfitness event. Groepsfitness professionals en -fanaten uit heel Europa zullen op 17 oktober samen genieten van het beste dat Les Mills en Reebok te bieden hebben. Zorg dat je erbij bent. Iedereen is namelijk welkom!

Rubriek: Fitness > Fitness Datum: 25-08-2015

Lees meer

Fitness op het strand bij The Hague Beach Stadium

LivePT opent bij The Hague Beach Stadium een sportschool op het strand. Vanaf zaterdag 20 juni is het mogelijk om vanaf 12 uur te komen fitnessen in een ‘Venice Beach’-achtige sfeer op dit schitterende stuk strand.

Rubriek: Fitness > Fitness Datum: 15-06-2015

Lees meer

Michelle Obama verslaat haar man met heftige work out

Met de campagne 'Let's Move' probeert Michelle Obama kinderen weer aan het sporten te krijgen. Om het vijfjarige bestaan van het initiatief te vieren, daagde de Amerikaanse First Lady iedereen uit om een video te delen met vijf dingen die je fit houden. Met haar eigen video doet ze niet onder voor haar mans workout.

Rubriek: Fitness > Fitness Datum: 27-05-2015

Lees meer

Nederlands duo verovert Amerika via Indiegogo

Designstudio ZAG verrijkt de wereld met een wel heel innovatief en ergonomisch ontwerp: de Zami, wat Japans is voor ‘goed zitten’. En dat is precies waar deze sierlijke kruk voor zorgt: door de dubbele gebogen zitvorm strek je automatisch de rug en neem je een actieve houding aan. Op 5 mei lanceerden ze de nieuwste kruk Zami Smart in Amerika via Indiegogo, al binnen 2 dagen is de campagne 160% geslaagd, zijn ze trending op Indiegogo en pakt de Amerikaanse pers het groots op.

Rubriek: Fitness > Fitness Datum: 13-05-2015

Lees meer

Technogym introduceert nieuwe iconische loopband

MyRun is de allernieuwste loopband van Technogym. Ontwikkeld door hardlopers voor hardlopers. Naast een elegant en compact design biedt MyRun de ultieme hardloopervaring.

Rubriek: Fitness > Fitness Datum: 23-04-2015

Lees meer

Sportend Nederland gek op apps

Apps en activity trackers worden steeds meer gemeengoed tijdens het sporten. Hardlopers en wielrenners maken veelvuldig gebruik van apps. Bij deze sporters is Runkeeper de populairste app. Dit blijkt uit onderzoek van onderzoeksbureau Multiscope onder 1.020 Nederlandse consumenten.

Rubriek: Fitness > Fitness Datum: 23-03-2015

Lees meer

Klachten over sportscholen

Een nieuw jaar brengt tal van goede voornemens met zich mee. Zo trekken mensen massaal weer naar sportscholen. De vraag is groot, met als resultaat dat sportscholen als paddenstoelen uit de grond schieten. Zo ook de sterke toename van lowbudget fitnessaanbieders. Uit onderzoek van Klacht.nl blijkt dat er over die sportscholen veel klachten zijn.

Rubriek: Fitness > Fitness Datum: 26-01-2015

Lees meer

OneFit introduceert ‘een soort Netflix’ voor bewegen

OneFit heeft in Amsterdam een maandkaart geïntroduceerd die direct toegang geeft tot 51 bekende centra voor fitness, yoga, bootcamp, dans, wellness, crossfit en pilates. Een lidmaatschap is hierbij niet nodig. Sporters kunnen alles online regelen van aanmelding tot het reserveren van groepslessen. Wekelijks zijn er zo'n 2.000 verschillende groepslessen waaruit gekozen kan worden.

Rubriek: Fitness > Fitness Datum: 12-01-2015

Lees meer

UV-licht voorkomt overgewicht & diabetes 2

Het lichaam blootstellen aan zonlicht heeft meer positieve effecten dan enkel de natuurlijke aanmaak van Vitamine D. In een nieuwe studie tonen Schotse wetenschappers aan dat de blootstelling aan UV-licht overgewicht voorkomt, evenals het ontstaan van diabetes 2. De preventieve effecten schrijven ze specifiek toe aan zonlicht en kan daarmee niet door suppletie worden opgevangen.

Rubriek: Fitness > Fitness Datum: 13-11-2014

Lees meer

Helft sportende vrouwen bezit meer dan 20 sportkleding-items

Bijna de helft van de sportende vrouwen in Nederland heeft meer dan 20 sportkledingstukken in de kast liggen, zo blijkt uit onderzoek van Sportoutfit.nl. Twintig procent bezit zelfs 30 sport-items of meer, terwijl slechts 14% voldoende heeft aan tien kledingstukken of minder.

Rubriek: Fitness > Fitness Datum: 11-11-2014

Lees meer

Dé fitnesstrends van dit moment

Uitgekeken op zumba? Geen zin meer in pilates of poweryoga? Het gaat hard met de trends in fitnessland. De trend van dit najaar om fit en strak te blijven zijn de korte, zogeheten high intensity workouts. Kort maar krachtig.

Rubriek: Fitness > Fitness Datum: 17-09-2014

Lees meer

Sporttherapeut betreedt Nederlandse sportvelden

Een groeiend aantal sporters traint en sport sinds deze zomer onder het waakzame oog van een sporttherapeut; een specialist in het diagnosticeren en behandelen van veel voorkomende sportblessures. Met de introductie van de sporttherapeut hoopt opleidingsinstituut IVS Opleidingen uit Dordrecht aan sportverenigingen een betaalbaar alternatief te bieden voor een veel duurdere samenwerking met een sportfysiotherapeut of sportarts.

Rubriek: Fitness > Fitness Datum: 25-08-2014

Lees meer

Fitnessclubs wekken elektriciteit op door bewegingen van bezoekers

Enkele Nederlandse fitnesscentra behoren tot de eerste gym’s ter wereld die met bewegingen van bezoekers elektriciteit opwekken. De sportscholen zijn uitgerust met de nieuwste productlijn van Technogym: ARTIS RENEW. Elk fitnessapparaat pompt per uur ongeveer 120 watt elektriciteit in het energienet van de club. Gebruikers zien op het scherm van het apparaat hoeveel energie zij produceren met hun bewegingen. De ‘gym van de toekomst’ produceert schone energie met de kracht van bezoekers.

Rubriek: Fitness > Fitness Datum: 21-08-2014

Lees meer

THE PROJECT: de toekomst van fitness

Fitness pioniers Reebok en Les Mills lanceren op 10, 11 en 12 september op het Museumplein in Amsterdam een totaal nieuw, revolutionair en futuristisch workout-concept: THE PROJECT - Immersive Fitness.

Rubriek: Fitness > Fitness Datum: 07-08-2014

Lees meer

Technogym introduceert nieuwe fitnessapp

Te warm, te koud, te nat of te donker om buiten te joggen? Geen excuus! MyRunning Logbook, de nieuwe fitness app van Technogym, simuleert jouw outdoor run op de loopband. Daag jezelf nog vaker uit en loop je favoriete parcours nu ook in de sportschool, thuis of in de gym op vakantie.

Rubriek: Fitness > Fitness Datum: 05-08-2014

Lees meer

Vernieuwde Polar Loop activity tracker

Polar, wereldmarktleider en pionier op het gebied van hartslagmeting en trainingstechnologie, kondigt twee nieuwe kleuren aan van de Polar Loop activity tracker: Misty Blue en Blackcurrant. Eerder voegde Polar al nieuwe functies toe die je dagelijkse activiteit, je lichaamsbeweging en slaapkwaliteit registreert. Tevens werd de ondersteunende Polar Flow app beschikbaar voor diverse Android smartphones.

Rubriek: Fitness > Fitness Datum: 05-08-2014

Lees meer

Helft mensen met overgewicht wil afvallen

Ruim de helft van de mensen met overgewicht wil afvallen. Het grootste deel van mensen met overgewicht wil gewicht verliezen zonder medische of diëtetische hulp.

Rubriek: Fitness > Fitness Datum: 30-06-2014

Lees meer

Meer migraine tijdens overgang

Migraineklachten lijken bij vrouwen te verergeren in de jaren voor en tijdens de overgang. Vrouwen vertellen hun arts dit al jaren, maar wetenschappelijk onderzoek laat dit nu ook zien.

Rubriek: Fitness > Fitness Datum: 26-06-2014

Lees meer

Dancefloor Hero meet je dansactiviteit

De gloednieuwe Dancefloor Hero app maakt het mogelijk om je dansactiviteit te meten en daarmee mee te doen in de grootste wereldwijde danscompetitie ooit. Scoor zoveel mogelijk punten door zoveel mogelijk te dansen en laat iedereen weten op welke dansvloer men jouw kunsten kan bewonderen. Dancefloor Hero herkent zelfs op welke nummers je gedanst hebt. Wordt dé Dancefloor Hero van jouw favoriete feest en/of locatie. Uiteraard kun je ook alleen tegen je vrienden strijden op een besloten dansvloer.

Rubriek: Fitness > Fitness Datum: 02-06-2014

Lees meer

Rotterdamse fitnessclub wint strijd tegen overgewicht bij kinderen

Fitnessclubs in heel Nederland zijn de strijd aangegaan tegen overgewicht bij kinderen. Onder het motto Let’s Move for a Better World verzamelden leden in de afgelopen weken zoveel mogelijk MOVEs voor hun club door maximaal te bewegen. Wellness Centre Terbregge won de strijd. Samen met fitnessfabrikant Technogym schenkt de Rotterdamse club een cheque ter waarde van vijfduizend euro aan het Diabetes Fonds.

Rubriek: Fitness > Fitness Datum: 02-06-2014

Lees meer

Nieuwe zorgwekkende eetstoornis: juicerexia

Sterren zijn niet alleen beroemd om hun talent, maar vaak ook om hun bizarre diëten. Nu eten Amerikaanse celebs zelfs helemáál niks meer en gaan ze massaal over op sapkuurtjes. Met een nieuwe eetstoornis tot gevolg: juicerexia.

Rubriek: Fitness > Fitness Datum: 01-06-2014

Lees meer

Health Spa Wellness eerste groene sportschool in Den Haag

Op zondag 23 mei heropende wethouder van Sport Karsten Klein het vernieuwde sportcentrum Health Spa Wellness aan het Savornin Lohmanplein in Den Haag. Het sportcentrum heeft een innovatieve verbouwing ondergaan en streeft daarmee naar duurzaamheid. Het credo is 'Let’s move for a better world'.

Rubriek: Fitness > Fitness Datum: 28-05-2014

Lees meer

Hartziekte bij vrouwen boven 30 vaak door bewegingsgebrek

Een gebrek aan beweging is de grootste risicofactor voor hartaandoeningen bij vrouwen boven de dertig. Dat blijkt uit een recente Australische studie.

Rubriek: Fitness > Fitness Datum: 13-05-2014

Lees meer

5 tips om niet te verdikken op het werk

In een recente studie zeggen de helft van de ondervraagde werknemers dat ze aan overgewicht lijden, ongetwijfeld het gevolg van een sedentair leven en ongezond voedsel. Daarom heeft CarreerBuilder 5 tips op een rijtje gezet om weer fit op het werk te verschijnen.

Rubriek: Fitness > Fitness Datum: 03-05-2014

Lees meer

'Baby beweegt te weinig en krijgt te veel calorieën'

Niet alleen veel jongeren en volwassenen, maar ook veel baby's en peuters blijken te weinig lichaamsbeweging te krijgen. Bovendien bevat hun voeding te veel calorieën.

Rubriek: Fitness > Fitness Datum: 25-04-2014

Lees meer

Fitness trackers helpen ouderen met afvallen

Ouderen die een fitnesstracker gebruiken vallen sneller af dan ouderen die geen fitnesstracker gebruiken bij hun dieet. Dat meldt livescience.com naar aanleiding van een onderzoek van de Wake Forest University. De universiteit deed onderzoek naar hoe ouderen tussen de 65 en 79 jaar het beste afvallen.

Rubriek: Fitness > Fitness Datum: 23-04-2014

Lees meer

ONE: grootste fitnessevenement in Europa

Op zaterdag 7 juni 2014 organiseert Reebok in samenwerking met Les Mills in Ziggo Dome Amsterdam het grootste fitness evenement dat ooit in Europa heeft plaatsgevonden: ONE. Een unieke experience dag voor iedereen die een mega fitness event vol workouts, fun & dance wil beleven. In totaal kunnen maar liefst 5.800 Les Mills fans in de Ziggo Dome uit hun dak gaan.

Rubriek: Fitness > Fitness Datum: 18-04-2014

Lees meer

Fors meer kinderen met levensbedreigend overgewicht

Het aantal kinderen in Nederland in de leeftijd tussen twee en achttien jaar met een levensbedreigende vorm van overgewicht (morbide obesitas) is in dertig jaar tijd flink gestegen. Dat blijkt uit onderzoek van TNO in samenwerking met VUmc en het LUMC.

Rubriek: Fitness > Fitness Datum: 16-04-2014

Lees meer

Erkenning sportgeneeskunde maakt zorg voor sporter beter bereikbaar

"Iedereen die bij het sporten een blessure heeft opgelopen kan beter geholpen worden door een sportarts nu minister Schippers de sportgeneeskunde als specialisme heeft erkend", dat zegt de voorzitter van de Vereniging voor Sportgeneeskunde Rhijn Visser. "Een sportarts zorgt ervoor dat je weer snel en verantwoord je sport kan oppakken en ook dat je weer aan het werk kan. Bovendien wordt de zorg opgenomen in het basispakket en dus vrij toegankelijk voor iedereen."

Rubriek: Fitness > Fitness Datum: 16-04-2014

Lees meer

10 fitnessverschillen tussen mannen en vrouwen

Vrouwen komen van Venus, mannen komen van Mars. Ook wanneer het aankomt op fitness is er een wereld van verschil tussen de 2 geslachten. Maar wat zijn deze verschillen eigenlijk?

Rubriek: Fitness > Fitness Datum: 15-04-2014

Lees meer

'Ochtendlicht zorgt voor lager BMI'

Ochtendlicht lijkt goed voor de lijn. Mensen die 's ochtend aan daglicht worden blootgesteld, hebben een lager BMI dan mensen die hun lichtblootstelling pas later op de dag krijgen.

Rubriek: Fitness > Fitness Datum: 10-04-2014

Lees meer

Computer gaat niet ten koste van sport jongeren

Jongeren houden op met sporten, omdat ze een bijbaantje krijgen en vaker uitgaan of evenementen bezoeken, niet doordat ze computeren of internetten.

Rubriek: Fitness > Fitness Datum: 08-04-2014

Lees meer

De 5 valkuilen van het fitnessen

Je gaat twee keer per week trouw naar de sportschool en toch val je maar niet af. Als dit je bekend voorkomt is de kans groot dat je in één van de 5 valkuilen van het fitnessen bent beland.

Rubriek: Fitness > Fitness Datum: 07-04-2014

Lees meer

Tappy Fit: de fitness variant van Flappy Bird

Ook zo verslaafd aan Flappy Bird? Dan is het spelletje Tappy Fit een gezond alternatief. Deze app werkt hetzelfde als Flappy Bird, maar het spel is makkelijker te maken door veel te sporten.

Rubriek: Fitness > Fitness Datum: 04-04-2014

Lees meer

Samen strijden tegen overgewicht bij kids

In april gaan fitnessclubs in heel Nederland samen met hun leden de strijd aan tegen overgewicht bij kinderen. Onder het motto Let’s Move for a Better World genereren leden gedurende een maand zoveel mogelijk MOVEs voor hun club door maximaal te bewegen. De fitnessclub waar na een maand tijd de meeste MOVEs zijn verzameld, ontvangt een cheque ter waarde van vijfduizend euro, te besteden aan een programma om obesitas bij kinderen tegen te gaan.

Rubriek: Fitness > Fitness Datum: 03-04-2014

Lees meer

Baby's ontwikkelen zich sneller en beter door Babygym

Een baby heeft minder kans op een voorkeurshouding en een afgeplat hoofdje als de verzorgers spelen en bewegen met de baby aan de hand van de cd Babygym en de Babygym-poster.

Rubriek: Fitness > Fitness Datum: 02-04-2014

Lees meer

Biologische maaltijdvervangers

Gezond eten zonder teveel gedoe; dat spreekt de meeste mensen aan. Niet vreemd dat maaltijdvervangers steeds populairder worden. Maar zijn die maaltijdvervangers wel zo gezond en effectief op de lange termijn?

Rubriek: Fitness > Fitness Datum: 27-03-2014

Lees meer

Natuurlijke gewichtsbeheersing

Nieuw uit Amerika: Maxzlim, een 100% natuurproduct op basis van glucomannan, een waterabsorberende voedingsvezel.

Rubriek: Fitness > Fitness Datum: 27-03-2014

Lees meer

Nieuw verdienmodel voor salons en zonnestudio’s

"Geen voorraad, geen pakjes versturen, geen begeleiding, geen financiële risico's, geen administratieve rompslomp en tóch professionele afslankproducten kunnen verkopen in jouw salon?" Als TimFit Promopunt is dat nu mogelijk: je kan morgen al starten!

Rubriek: Fitness > Fitness Datum: 26-03-2014

Lees meer

Fit met behulp van je iPhone

Apple zou samen met de volgende versie van iOS een nieuwe app introduceren genaamd Healthbook. Deze app moet een verzameling worden van gegevens over iemands hartslag, bloeddruk en dagelijkse activiteiten.

Rubriek: Fitness > Fitness Datum: 24-03-2014

Lees meer

Slank en fit dankzij een chip

De Miloncirkel is een doordachte combinatie van zes volautomatische krachttoestellen en tweemaal vier minuten conditietraining. In 35 minuten verricht je een complete training waarbij je alle spiergroepen gebruikt. Een chipkaart is de intelligente sleutel van de cirkel. Hiermee worden alle fitnessapparaten automatisch ingesteld op jouw lichaam en niveau. Zo kun je supersnel wisselen van toestel en hou je er flink de vaart in.

Rubriek: Fitness > Fitness Datum: 17-03-2014

Lees meer

Achmea komt met Sportindex 18-min

Achmea presenteert met ingang van vandaag een maandelijks cijfer dat inzicht geeft in de mate van beweging van schoolgaande kinderen in Nederland. Achmea is sinds vorig jaar Partner in Sport van NOC*NSF.

Rubriek: Fitness > Fitness Datum: 10-03-2014

Lees meer

Spatrend: Woeste fitness

Voor de serieuze trainers is barbaarse fitness het nieuwste van het nieuwste. Zij willen hun eigen persoonlijke record vestigen. Het gaat hier om superuitdagendende fitnessprogramma's met een hoge intensiteit intervaltraining met korte intervallen.

Rubriek: Fitness > Fitness Datum: 10-03-2014

Lees meer

Eigen zoekmachine voor personal trainers

Een eigen Google-versie voor personal trainers. Dat is hoe je het initiatief van personal trainer Danny Delvers uit Amsterdam kan kenmerken. Dit initiatief komt voort uit de almaar groeiende vraag naar personal trainers. Om deze toename in populariteit goed te kanaliseren, heeft Delvers de website www.personal-trainer.nl in het leven geroepen.

Rubriek: Fitness > Fitness Datum: 21-02-2014

Lees meer

Kenamju kiest ARTIS

Kenamju Sport & Health is het sportcentrum van Dennis en Elco van der Geest, dé judoka-broers van Nederland. Tijdens de officiële opening vond ook de introductie plaats van de nieuwe ARTIS productlijn van Technogym.

Rubriek: Fitness > Fitness Datum: 16-09-2013

Lees meer

Een avontuurlijk modderparcours in Amsterdam

Muddy Mates is een spannende, eendaagse hindernisbaan door de modder in Spaarnwoude, Amsterdam. Het parcours is voor jong en oud, getraind en ongetraind.

Rubriek: Fitness > Fitness Datum: 13-08-2013

Lees meer

Eerste biologische proteïne, gezond en lekker

Er is veel mis met onze voeding. We horen het inmiddels helaas bijna dagelijks via de media. Van vleesschandalen tot nadelige toevoegingen en suikerverslaving.

Rubriek: Fitness > Fitness Datum: 04-06-2013

Lees meer

Designtoestel Cross Personal

Technogym introduceert Crosstrainer met touchscreen en internet.

Rubriek: Fitness > Fitness Datum: 04-06-2013

Lees meer

BOOTCAMP: FITNESS IN DE GEZONDE BUITENLUCHT

Teva en The Bootcamp Club slaan de handen ineen.

Rubriek: Fitness > Fitness Datum: 16-05-2013

Lees meer

Introducering nieuwe GPS-sporthorloges

TomTom introduceert een nieuwe reeks GPS-horloges waarmee hardlopers, fietsers en zwemmers in één oogopslag meer informatie krijgen over hun prestaties.

Rubriek: Fitness > Fitness Datum: 02-05-2013

Lees meer

Retentieprogramma

Het FitCoach programma, een leefstijlprogramma met 24/7 beweegregistratie, is beschikbaar voor sportcentra, Personal Trainers, gewichtsconsulenten, coaches en andere beweeg- en leefstijlbegeleiders die zich willen onderscheiden met een innovatieve aanpak.

Rubriek: Fitness > Fitness Datum: 21-03-2013

Lees meer

Verantwoord stilzitten met nieuwe wellness ball

De Wellness Ball Active Sitting van Technogym traint het lichaam tijdens het zitten. Deze innovatieve zetel helpt gebruikers om een juiste houding aan te nemen, de stabiliteit van de romp te verbeteren, de flexibiliteit van het lichaam te bevorderen en buik en benen te vormen. Thuis, of op kantoor.

Rubriek: Fitness > Fitness Datum: 28-02-2013

Lees meer

Betalen per workout

Prepaid fitnesskaart biedt toegang tot honderden sportscholen.

Rubriek: Fitness > Fitness Datum: 26-02-2013

Lees meer

Helft Nederlandse vrouwen sport niet

Bijna tweederde van de Nederlandse vrouwen wil zich in 2013 graag fitter en gezonder voelen. De top 3 voornemens zijn afvallen, vaker tijd vrijmaken voor ontspanning en meer sporten en bewegen. Bijna de helft van de vrouwen sport niet of nauwelijks. Onder meer een te druk leven met huishoudelijke verplichtingen en de hoge kosten voor de sportschool staan het sporten in de weg. De vrouw wenst met weinig moeite en geld, zo fit mogelijk voor de dag te komen. Dit en meer blijkt uit onderzoek van Etos onder 800 vrouwen.

Rubriek: Fitness > Fitness Datum: 22-01-2013

Lees meer

Vrouw sjouwt gemiddeld 2,4 kilo handtas mee

Vrouwen doen bijna aan gewichtheffen met hun zware tassen. De zwaarste tas in het onderzoek woog maar liefst 9 kilo.

Rubriek: Fitness > Fitness Datum: 04-01-2013

Lees meer

Diëten zeer slecht voor je gezondheid

Voedingsdeskundige Asja Tsachigova waarschuwt Nederland voor Sonja Bakker, Dr. Frank en andere diëten.

Rubriek: Fitness > Fitness Datum: 13-11-2012

Lees meer

Total Lifestyle Coaching

Naast beweging en voeding nu ook mentale coaching bij personal training club. BodyMentors gelooft dat een goede mentale gezondheid essentieel is voor een beter leven en stimuleert mensen die daar behoefte aan hebben om zich ook op dit vlak te laten begeleiden.

Rubriek: Fitness > Fitness Datum: 06-11-2012

Lees meer

Jonger, fitter, slanker

Rosaline Ratering (Arnhem, 1962) is de oprichter van Gezond & Weldoen wellness met een missie.

Rubriek: Fitness > Fitness Datum: 06-11-2012

Lees meer

Fit worden met apps

Speciaal ontworpen om gebruikers fit te laten worden. Maar liefst vier nieuwe apps. Neem de uitdaging aan.

Rubriek: Fitness > Fitness Datum: 01-11-2012

Lees meer

Kwaliteit diëtist moet beter

Een diëtist wordt voor veel aandoeningen zoals ondervoeding, allergieën, en nierdialyse geraadpleegd maar staat vooral bekend om haar behandeling voor overgewicht (diabetes). De kwaliteit van het voedingsadvies aan mensen met overwicht(diabetes) moet beter vindt Harriët Verkoelen, diëtist/diabetesverpleegkundige en auteur van het boek “Andere Gezonde Voeding”.

Rubriek: Fitness > Fitness Datum: 20-09-2012

Lees meer

Fitspiration+.

Op vrijdag 21 september organiseren 9 leveranciers uit de fitnessbranche (verenigd in stichting Fitspiration, opgezet vanuit de FGHS, de brancheorganisatie van sportleveranciers) voor de tweede keer het congres Fitspiration+. Een professioneel fitness congres dat inspiratie en concrete kennis biedt om fitnessondernemers te helpen hun business verder te ontwikkelen.

Rubriek: Fitness > Fitness Datum: 29-08-2012

Lees meer

Welk dieet voor uw gezondheid?

Met welk dieet blijf je op gewicht? Er zijn talloze diëten op de markt die beloven dat je afvalt. Voedingsschema's met weinig koolhydraten of geen vet: is dit allemaal wel zo goed? Het Amerikaanse tijdschrift Time meldt dat mensen die het zogeheten Mediterrane dieet volgen, de grootste kans hebben om op gewicht te blijven.

Rubriek: Fitness > Fitness Datum: 24-07-2012

Lees meer

Dieetadvisering mogelijk weer in basispakket

De Minister van VWS is voornemens om dieetadvisering in 2013 weer op te nemen in het basispakket van de zorgverzekeringswet. Dit is opgenomen in de voorjaarsnota 2012 (Kunduz-akkoord of Lente-akkoord). De Nederlandse Vereniging van Diëtisten (NVD) is blij met deze plannen.

Rubriek: Fitness > Fitness Datum: 07-06-2012

Lees meer

Blaren nog steeds grootste ongemak bij hardlopen

Recent Amerikaans onderzoek heeft uitgewezen dat blaren nog steeds tot het grootste fysieke ongemak horen bij hardlopers.

Rubriek: Fitness > Fitness Datum: 25-04-2012

Lees meer

Record massages afgelast!

De recordpoging voor het Guinness World Record™ door zoveel mogelijk massages tegelijkertijd te laten uitvoeren in het Boschbad te Apeldoorn op zaterdag 28 april a.s. gaat niet door. Het is niet gelukt voldoende masseurs/masseuses bereid te vinden om het huidige record te evenaren.

Rubriek: Fitness > Fitness Datum: 16-04-2012

Lees meer

MBT, de ideale wandelpartner

De winterjas kan (bijna) weggeborgen worden en de wandelschoenen kunnen uit de kast, want de natuur laat zich binnenkort van haar mooiste kant zien. En daar moet je klaar voor zijn.

Rubriek: Fitness > Fitness Datum: 16-04-2012

Lees meer

Wondermassage bij rugklachten

Verleden jaar werd de Chii-Shan therapie gekozen tot de beste innovatie in massagetechnieken van 2011. Geen wonder, 98% van de testpersonen constateerde een onmiddellijke verlichting van hun rugklachten.

Rubriek: Fitness > Fitness Datum: 23-03-2012

Lees meer

Wintervet verbranden

Voor wie snel en efficiënt weer strak wil worden voor het bikiniseizoen is er een nieuwe methode BURN®. Dit is een programma waarbij men 33% meer calorieën verbrandt door te bewegen met twee buisjes gevuld met grit. Deze zogenaamde Xco-trainers® of XCO®’s zijn uitgevonden en ontwikkeld door een Nederlandse fysiotherapeut.

Rubriek: Fitness > Fitness Datum: 12-03-2012

Lees meer

Apparaat waarschuwt voor verkeerde lichaamshouding

De SpiderMed, een houdingstrainer, is uniek omdat het ontwerp en gebruik eenvoudig is en geen ongemakken veroorzaakt voor de gebruiker.

Rubriek: Fitness > Fitness Datum: 26-01-2012

Lees meer

Afvallen via App populair

Het loopt storm in de downloads van de app Slankcoach. Volgens Jaap Santifort, de eigenaar, wordt de app enkele honderden keren per dag gedownload. 'Dat heeft natuurlijk alles te maken met goede voornemens voor 2012' aldus Jaap Santifort.

Rubriek: Fitness > Fitness Datum: 22-01-2012

Lees meer

Aanmelden nieuwsbrief

Mijn Total Wellness

Heeft u nog geen account? Klik dan hier

Nieuwsbrief met laatste nieuws en trends ontvangen?

Laat uw e-mailadres hier achter

Copyright © Total Wellness. Alle rechten voorbehouden. Website door Indigio