De 3 excuses om meer chocolade te eten

Kijk, dit is nou eens waanzinnig goed nieuws: 3 redenen waarom je meer van het overheerlijke bruine goedje genaamd chocolade zou moeten eten. Houd ons nu nog maar eens tegen!

De redactie van BuzzFeed zette 3 redenen op een rij waarom we met z'n allen meer chocolade zouden moeten eten. Laten we het zo zeggen; wij waren al overtuigd na excuus 1.

1. Flavono-lekkers
Een reep pure chocolade bevat 5 keer meer flavonoïden dan een appel. Flavonoïden, die je ook in thee en rode wijn vindt, stimuleren de gezonde werking van de bloedvaten en hebben een gunstige werking op je bloeddruk. Ook zouden flavonoïden de glucose-stofwisseling in goede banen leiden en zo helpen diabetes te voorkomen.

2. Cacao Wow
Chocolade met minstens 65% cacao is het gezondst. 85 gram per dag zou geen kwaad kunnen. Wat voor ons vrij vertaald kan worden als: inslaan maar die repen!

3. Once you go black...
Pure chocolade zou cholesterol helpen verlagen, het risico op bloedpropjes verkleinen en een boost geven aan de serotonine en endorfinelevels in je hersenen. Conclusie: gezonder, vitaler én gelukkiger.

Bovendien zou de donkere variant van chocola meer antioxidanten bevatten dan fruitsap. Uit onderzoek is gebleken dat het eten van één stukje pure chocolade per dag het risico op een hartaanval of hartinfarct met 39 procent vermindert.

Bron: Telegraaf

Like, deel en praat mee over dit onderwerp:

Rubriek: Food > Food Datum: 21-08-2014

Vorige pagina

Aanmelden nieuwsbrief

Mijn Total Wellness

Heeft u nog geen account? Klik dan hier

Nieuwsbrief met laatste nieuws en trends ontvangen?

Laat uw e-mailadres hier achter

Copyright © Total Wellness. Alle rechten voorbehouden. Website door Indigio