De waarheid over suiker volgens Dr. Robert Lustig

De beroemde kinderarts Robert Lustig is voor het eerst in Nederland op 23 mei in het LUMC “suiker is net zo verslavend als alcohol en drugs” is zijn verontrustende visie op het 3e Arts en Voeding Congres.

Voeding oorzaak én medicijn
"Voeding is naast beweging, slaap etc. niet alleen effectief om diverse chronische ziekten te voorkomen (zoals diabetes, hart en vaatziekten en nog veel meer) maar ook een alternatief voor medicijnen als de ziekte al geconstateerd is. Een paar jaar geleden waren dit nog ondenkbare en onwetenschappelijke uitspraken." Aldus Prof. Dr. Renger Witkamp, hoogleraar voeding en farmacologie aan de Wageningen Universiteit (WUR), eveneens spreker op het congres. Artsen en zorgverzekeraars hebben echter te weinig handvatten en financiële prikkels om mensen hiermee een hogere kwaliteit van leven en de maatschappij miljarden lagere zorgkosten te bieden. Ondertussen hebben 5,3 miljoen Nederlanders een chronische aandoening en dit aantal blijft maar stijgen. Dit kan anders!

Arts en Voeding Congres
Het onafhankelijke Arts en Voeding congres in het LUMC (Leids Universitair Medisch Centrum) staat in het licht van deze maatschappelijke uitdaging en gaat erover hoe hierin een doorbraak te realiseren. Naast genoemde sprekers gaan een aantal hoogleraren uit de Gezondheidsraad, een cardioloog, een topvrouw van een zorgverzekeraar, een innovatieve tuinder, de smaakprofessor van Nederland en de auteur van het populairste voedingsboek van dit moment, met elkaar hierover in dialoog. Meer informatie: www.artsenvoeding.nl

Like, deel en praat mee over dit onderwerp:

Rubriek: Food > Food Datum: 20-05-2014

Vorige pagina

Aanmelden nieuwsbrief

Mijn Total Wellness

Heeft u nog geen account? Klik dan hier

Nieuwsbrief met laatste nieuws en trends ontvangen?

Laat uw e-mailadres hier achter

Copyright © Total Wellness. Alle rechten voorbehouden. Website door Indigio