Half Nederland kent belang vitamine D niet

Bijna de helft van de Nederlanders weet niet dat kinderen onder de 4 jaar en vrouwen boven de 50 extra vitamine D nodig hebben. Toch slikt driekwart van de Nederlanders voedingssupplementen.

Nog niet de helft van de ondervraagden weet dat voor vrouwen boven de 50 jaar de aanbeveling geldt om een vitamine D-supplement te slikken. Dat kinderen tot 4 jaar extra vitamine D nodig hebben, is bij bijna 40 procent niet bekend. Gelukkig weten de meeste mensen wel dat vitaminen essentieel zijn voor de weerstand (80 procent) en dat hoe meer vitaminen, hoe beter niet op gaat (85 procent).
Van de ondervraagden slikt 72 procent wel eens een voedings-supplement. De meeste mensen gebruiken voedingssupplementen het hele jaar door. Een vijfde slikt alleen in de winter. De belangrijkste reden om supplementen te slikken is als aanvulling op de dagelijkse voeding. Ook het verhogen van de weerstand is voor veel mensen een belangrijke beweegreden.
Internet is duidelijk de meest gebruikte bron als het aankomt op informatie over voedingssupplementen. Ook het etiket en de dokter of diëtist worden regelmatig geraadpleegd. Daarbij wordt de dokter als meest betrouwbare bron gezien, maar ook internet scoort hoog. Vrienden, familie, radio en televisie worden minder gebruikt en ook minder vertrouwd.

Driekwart van de consumenten denkt dat ze wel eens misleid worden door de informatie op de verpakking van voedingsmiddelen en supplementen. Opvallend is dat 65-plussers minder sterk dit gevoel hebben. Bijna de helft geeft aan ook altijd op de claims op een verpakking te letten.

Slechts 27 procent wist dat de EFSA (Europese Voedsel en Waren Autoriteit) alle claims die op verpakkingen mogen staan heeft beoordeeld. Dit zijn vooral jongeren, mensen met een hoog opleidingsniveau of mensen die supplementen slikken. Meer dan 90 procent is dan ook van mening dat er strenger moet worden gecontroleerd of alle informatie op verpakkingen wel klopt.

Like, deel en praat mee over dit onderwerp:

Rubriek: Food > Food Datum: 25-04-2012

Vorige pagina

Aanmelden nieuwsbrief

Mijn Total Wellness

Heeft u nog geen account? Klik dan hier

Nieuwsbrief met laatste nieuws en trends ontvangen?

Laat uw e-mailadres hier achter

Copyright © Total Wellness. Alle rechten voorbehouden. Website door Indigio