Nederland wil informatie terug op zelfzorgmiddelen

Inmiddels 64.000 handtekeningen voor Petitie Handen af van de homeopathie.

Donderdag 4 juli j.l. gingen de initiatiefnemers van de petitie Handen af van de Homeopathie opnieuw naar Den Haag. Op de laatste dag voor het zomerreces werd op het Plein voor de Tweede Kamer van 10 tot 17 uur een petitie evenement georganiseerd. Zo’n 20-tal petities waren daarbij vertegenwoordigd. Doel was om zoveel mogelijk Kamerleden te spreken te krijgen. Inmiddels hebben bijna 64.000 mensen de petitie Handen af van de Homeopathie ondertekend.

Aanleiding voor het starten van de petitie is de maatregel van minister Schippers geweest. Zij heeft bepaald dat per 1 juli op homeopathische zelfzorgmiddelen niet langer vermeld mag worden waarvoor zij dienen. De petitie is ondertekend door verontruste burgers die gebruik maken van homeopathische geneesmiddelen en die zich beknot voelen in hun recht op vrije keuze, nu de informatie over de werking van homeopathische geneesmiddelen niet langer toegankelijk is.

De petitie is op 23 april jl. in de Tweede Kamer aangeboden door initiatiefneemster Claire Hocks, Bernard Schmidt, voorzitter van de consumentenvereniging voor Homeopathie (KVHN) en Lilian Peters, voorzitter van de Stichting Voor Vrije Keuze.

Op 23 april werden 57.500 handtekeningen overhandigd aan de leden van de Vaste Commissie van VWS. Sindsdien is echter nog geen reactie gekomen vanuit de politiek. Het aantal ondertekenaars is inmiddels gestegen naar bijna 64.000 en het aantal groeit nog steeds. Een burgerinitiatief komt met de dag dichterbij, zodat de Tweede Kamer het onderwerp op de agenda zal moeten plaatsen.

Het belangrijkste doel is dat de homeopathische zelfzorgmiddelen in de toekomst weer voorzien worden van informatie, zodat iedereen weet waarvoor ze bedoeld zijn. Daarnaast willen we dat vrije communicatie in de media over de werking van de middelen weer mogelijk is, zodat gebruikers van homeopathische geneesmiddelen toegang hebben tot de informatie waarop zij recht hebben.

Meer informatie op

www.voorvrijekeuze.nl

 

Stichting Voor Vrije Keuze

Lilian Peters

T. 033-4343013

info@voorvrijekeuze.nl

Like, deel en praat mee over dit onderwerp:

Rubriek: Food > Food Datum: 11-07-2013

Vorige pagina

Aanmelden nieuwsbrief

Mijn Total Wellness

Heeft u nog geen account? Klik dan hier

Nieuwsbrief met laatste nieuws en trends ontvangen?

Laat uw e-mailadres hier achter

Copyright © Total Wellness. Alle rechten voorbehouden. Website door Indigio