Sociale media slecht voor zelfbeeld vrouwen

Bijna twee derde van de vrouwen die deelnamen aan een enquête van tijdschrift Viva is van mening dat de diverse sociale media slecht zijn voor hun zelfbeeld.

De vrouwen zeggen onzeker te worden door de vele positieve berichten die andere mensen plaatsen op websites als Facebook, Twitter en Instagram. Met name de talloze vakantiefoto’s, al dan niet bijgewerkte selfies en mededelingen over sportieve prestaties zijn slecht voor het zelfbeeld van de vrouwen. Dat alles blijkt uit een enquête van het weekblad onder vijfhonderd lezeressen tussen de 25 en 45 jaar oud.

Ook televisieprogramma’s waarin veel naakt is te zien, zoals Adam zkt. Eva, Blootgewoon en Obese zijn slecht voor het zelfbeeld van de ondervraagde vrouwen. Eén op de tien vrouwen zegt zich onzekerder te voelen over haar lichaam na het kijken van deze programma’s. Bijna de helft van de vrouwen begrijpt niet wat de meerwaarde van zoveel naakt op televisie is.

Te dik
Iets meer dan 45 procent van de ondervraagde vrouwen vindt zichzelf te dik. Daarbij gaat het gemiddeld om ongeveer vijf kilo. Eén op de vijf vrouwen houdt tijdens seks de buik in of probeert er wat voordeliger bij te liggen.  Een kwart van de vrouwen vindt het lastig om naar het eigen lijf te kijken omdat ze zich kwetsbaar voelen. Daarnaast ergeren veel vrouwen zich aan zaken als cellulitis, striae en wildgroeiende haren. De vrouwen geven hun eigen lichaam gemiddeld een zeven. In 2013 was dit nog een acht. De volledige enquête staat in het nieuwe nummer van het tijdschrift, dat vanaf woensdag in de winkel ligt.

Bron: nu.nl

 

Like, deel en praat mee over dit onderwerp:

Rubriek: Food > Food Datum: 03-07-2014

Vorige pagina

Aanmelden nieuwsbrief

Mijn Total Wellness

Heeft u nog geen account? Klik dan hier

Nieuwsbrief met laatste nieuws en trends ontvangen?

Laat uw e-mailadres hier achter

Copyright © Total Wellness. Alle rechten voorbehouden. Website door Indigio