Vette vis eten verlaagt kans op ALS

Mensen die regelmatig vette vis eten hebben 35 procent minder kans op het ontwikkelen van de spierziekte ALS. Dat blijkt uit Amerikaans onderzoek.

Het onderzoek, gepubliceerd in het tijdschrift JAMA Neurology, laat zien dat omega-3-vetzuren, zoals linoleenzuur, in vette vis, noten, raapzaad- en lijnzaadolie de kans op ALS verkleinen. Het vermoeden bestond al dat omega-3-vetzuren de kans op de ziekte verkleinden, maar vorig jaar werd dat in twijfel getrokken. Destijds bleek uit een onderzoek op muizen het tegenovergestelde.

Zenuwstelsel
ALS, Amyotrofische Lateraal Sclerose, is een zenuw-/spierziekte. Het is één van de meest ernstige en invaliderende aandoeningen van het zenuwstelsel, die leidt tot het onvoldoende functioneren van de spieren. De exacte oorzaak van ALS is nog niet bekend. Ook bestaan er geen medicijnen die de ziekte kunnen stoppen of genezen.

Bron: Gezondheidsnet

Like, deel en praat mee over dit onderwerp:

Rubriek: Food > Food Datum: 23-09-2014

Vorige pagina

Aanmelden nieuwsbrief

Mijn Total Wellness

Heeft u nog geen account? Klik dan hier

Nieuwsbrief met laatste nieuws en trends ontvangen?

Laat uw e-mailadres hier achter

Copyright © Total Wellness. Alle rechten voorbehouden. Website door Indigio