Vis vermindert risico op depressies bij vrouwen

Twee keer per week vis eten vermindert het risico op een depressie bij vrouwen met 25 procent. Dat blijkt uit een onderzoek van het Menzies Research Institute.

Het team volgde gedurende vijf jaar meer dan 1400 mannen en vrouwen van 26 tot 36 jaar. De deelnemers hielden bij wat ze aten, waaronder welke soorten vis. Ook werden er gegevens over hun geestelijke gezondheid bijgehouden. Zelfs na correctie voor andere factoren, zoals roken, gewicht, beweging, alcoholconsumptie, opleidingsniveau en beroep, bleek er een verband te zijn tussen het eten van vis en depressie.

Vrouwen die een keer per week vis aten, bleken 6 procent minder risico op een depressie te hebben. Vrouwen die twee maal per week vis op het menu zetten, hadden 25 procent minder risico op een depressie. Bij mannen werd er geen link gevonden tussen visconsumptie en depressieve symptomen.

Bron: nu.nl
 

Like, deel en praat mee over dit onderwerp:

Rubriek: Food > Food Datum: 06-05-2014

Vorige pagina

Aanmelden nieuwsbrief

Mijn Total Wellness

Heeft u nog geen account? Klik dan hier

Nieuwsbrief met laatste nieuws en trends ontvangen?

Laat uw e-mailadres hier achter

Copyright © Total Wellness. Alle rechten voorbehouden. Website door Indigio